ANTIPERSPIRANTELE CU SARURI DE ALUMINIU SUNT SAU NU NOCIVE?
Cele mai multe griji privind antiperspirantele se canalizeaza pe ingredientul lor activ, un compus pe baza de aluminiu, care impiedica temporar glandele sudoripare sa secrete sudoarea. De obicei, asociem antiperspirantele cu un deodorant, care contine un parfum placut, care elimina mirosul neplacut cauzat de transpiratie. Acestea pot contine, de asemenea, o serie de ingrediente inactive. In cadrul acestui articol dorim sa va impartasim parerile specialistilor sustinute de studii, in ceea ce priveste antiperspirantele cu aluminiu si potentialele pericolele ale acestora asupra sanatatii.
Antiperspirantele si cancerul
In urma cu cativa ani, circulau foarte multe studii, care au teoretizat ca antiperspirantele pe baza de aluminiu poate creste riscul aparitiei de cancer de san.
Potrivit autorilor acestor studii, cele mai multe forme de cancer de san se dezvolta in partea exterioara superioara a sanului -zona cea mai apropiata de axila, foarte aproape de locul in care sunt aplicate antiperspirante. Studiile sugereaza ca substantele chimice din antiperspirante, incluzand aluminiu, sunt absorbite in piele, mai ales atunci cand pielea este iritata in timpul barbieritului. Aceste studii sustin ca aceste substante chimice pot interactiona apoi cu ADN-ul si determina modificari canceroase in celule sau interfereaza cu actiunea estrogenului, care este cunoscut pentru influenta asupra cresterii celulelor cancerului de san.
Avand in vedere ca una din fiecare opt femei va dezvolta o forma de cancer de san la un moment dat in viata, ideea ca antiperspirantele ar putea contribui intr-un fel la aceasta boala este o afirmatie destul de serioasa.
Antiperspirantele conţin săruri de aluminiu, ingrediente active care blochează transpiraţia. Există teorii conform cărora aceste săruri de aluminiu sunt absorbite în ganglionii limfatici de la subraţ, unde se acumulează în timp. Iar consecinţa este deteriorarea celulelor şi instalarea cancerului.

Teoriile enunţate se bazează pe aceste idei: În cadrul unor studii, cercetătorii au descoperit urme de aluminiu în ţesutul gras al pieptului, precum şi în ţesutul mamar, în lichidul mamar şi în laptele de mamă. Majoritatea tipurilor de cancer mamar se dezvoltă în zona superioară şi externă a pieptului, zona cea mai apropiată de ganglionii limfatici expuşi la antiperspirante. Multe femei aplică antiperspirantul după ce s-au epilat la subraţ cu ajutorul lamei de ras. Această metodă de îndepărtare a părului nedorit se soldează cu mici leziuni, uneori invizibile, şi cu iritaţie, căi prin care sărurile de aluminiu pot pătrunde mai uşor în corp. Acesta este motivul pentru care pe ambalajul antiperspirantelor există avertismente privind utilizarea lor după epilare. Unele zvonuri sugerează, de asemenea, că motivul pentru care bărbaţii au un risc mai mic de cancer mamar este că firele de păr de la subraţ blochează acţiunea antiperspirantelor, astfel că sărurile de aluminiu se absorb mai puţin în cazul lor. Dar ştiinţa contrazice acest ultim zvon: bărbaţii sunt mai puţin predispuşi la cancer de sân pentru că, evident, prezintă mai puţin ţesut mamar decât femeile, dar şi pentru că hormonii masculini le oferă protecţie. Organismul bărbaţilor secretă cantităţi foarte mici de estrogen, hormonul sexual feminin, unul dintre principalii factori de risc pentru cancerul de sân.
Ce putem face?
Medicul Marissa Weiss ne sfătuieşte să luăm, totuşi, măsuri pentru a reduce expunerea la aluminiu din alte motive. Sistemul nervos central, adică măduva spinării şi creierul, sunt considerate cele mai sensibile ţinte ale aluminiului. Câteva studii arată că aluminiul ar putea fi cauza instalării bolii Alzheimer. Aluminiul este atât de întâlnit în mediul înconjurător, încât este imposibil să eviţi total expunerea. Dar poţi reduce, totuşi, această expunere: Nu aplica antiperspirantul imediat după ras. Încearcă să-ţi modifici rutina: fă duş seara şi rade-ţi atunci şi pielea subraţului. Aplică antiperspirantul dimineaţa, după ce pielea s-a calmat. Foloseşte antiperspirant cu o cantitate mai mică de aluminiu. Nu vei simţi diferenţa decât dacă de obicei transpiri foarte mult. Pentru a şti care produs are mai puţin aluminiu, verifică eticheta. (Proporţia de aluminiu din antiperspirante variază înter 15% şi 25%, iar unele produse au trecută această proporţie pe etichetă). Înlocuieşte antiperspirantul cu un deodorant. Deodorantele acţionează doar asupra mirosului neplăcut, nu şi asupra transpiraţiei propriu-zise, fiindcă nu conţin aluminiu. Verifică eticheta pentru a fi sigur că aluminiul nu se regăseşte printre ingrediente. Probabil că va trebui să încerci mai multe astfel de produse până să găseşti unul potrivit pentru tine care chiar să blocheze mirosul neplăcut.
Ai citit articolul? Esti la fel de ingriorat/a ca si mine?
Iti recomand Un deodorant 100% natural, sigur, Fara saruri de aluminiu,Nu pateaza hainele, Poate fi utilizat imediat dupa epilare, Protectie sigura contra transpiratiei urat mirositoare pe toata durata zilei, Consistenta densa si dubla respectiv obisnuitelor deodorante. # ALOE EVER-SHIELD !!!

Pentru a comanda fantasticul deodorant ALOE EVER-SHIELD intra pe linkul de mai jos completeaza datele tale personale iar in spatiul ID-distribuitor Forever Living introdu codul: 390300110675